EriaPro - spălătorie și curățătorie chimică ecologică

Spălarea și curățarea profesională

     La cumpărarea unei haine verificaţi şi păstraţi eticheta cu simbolurile de întreţinere deoarece majoritatea hainelor necesită condiţii speciale de spălare.

    Când aduceţi hainele la spălătorie, nu uitaţi să indicaţi personalului petele greu de observat şi să precizaţi natura acestora; astfel ne asigurăm că utilizăm produsele potrivite în timpul procesului de detaşare şi curăţare.

    Produsele cosmetice şi de îngrijire corporală pot duce la pătarea sau îngrăşarea hainelor; înainte să va îmbrăcaţi, permiteţi lotiunilor, parfumurilor sau antiperspirantelor să se usuce, deoarece unele ingrediente din aceste produse pot avea efecte adverse asupra culorilor hainelor.

    Aduceţi piesele asortate împreună la curăţătorie.; de exemplu, dacă aduceţi sacoul unui costum, aduceţi şi pantalonul sau fusta, chiar dacă acestea din urmă nu sunt murdare sau pătate. În acest fel, dacă apar mici decolorări la nivelul materialului, piesele vor putea fi purtate în continuare împreună.

Tratarea textilelor pătate

     Trataţi pata cât mai repede: dacă e uşor de îndepărtat puteţi să o trataţi acasă, dacă nu, mergeţi la curăţătorie; cu cât trece mai mult timp, cu atât ea devine mai rezistenţă.

    Îndepărtaţi cu o spatulă sau cu ceva asemănător materia de pe textilă, nu frecaţi, riscaţi ca pata să se extindă; în cazul în care materia e umedă, tamponaţi uşor cu un şerveţel.

    Dacă deţineţi soluţii de îndepărtare a petelor la domiciliu, testaţi-le pe spatele materialului (sau într-un loc mai puţin vizibil), deoarece unele dintre acestea decolorează materialul.

    Dacă aţi utilizat o soluţie de îndepărtat pete şi aţi spălat textila iar pata nu a ieşit de tot, nu lăsaţi textila să se usuce, ci mai spălaţi-o o dată. Uscatul poate cauza fixarea permanentă a petei.

Spălarea textilelor la domiciliu

     Consultaţi eticheta înainte de a spăla un produs (lista de simboluri e descrisă pe pagina noastră).

    Verificaţi buzunarele înainte de a introduce textila în maşina de spălat (pastă de pix sau rujul de buze uitate în buzunare sunt fatale pentru întreaga încărcătură a maşinii).

    Sortati articolele spălate pe culori (albe, negre, colorate) înainte de a le introduce în maşina de spălat.

    Separaţi textilele din fibre naturale (bumbac, in, mătase) de cele artificiale (poliester, spandex, etc.). Fibrele artificiale pot absoarbe uleiurile din anumite fibre naturale şi se pot distruge.

    Spălaţi hainele cu grad similar de murdărie.

    Introduceţi în maşina de spălat şi textile de dimensiuni mari şi de dimensiuni mici, pentru a avea o încărcătură echilibrată şi o eficientă sporită la spălat.

   Testaţi cu puţină apă caldă materialele textile înainte de a le introduce în maşina de spălat pentru prima oară. Culoarea poate să iasă şi să păteze şi celelalte textile din maşină.

Păstrarea hainelor

     Niciodată să nu puneţi la păstrat hainele de la un sezon la altul, fără a le spăla / curăța; orice murdărie/pată devine rezistenţă cu timpul şi veţi avea surprize neplăcute când veţi dori să le purtaţi din nou.

    Nu puneţi hainele la păstrat în locuri cu umezeală (ex. poduri sau subsoluri); nu folosiţi pentru păstrare saci de plastic.

    Nu păstraţi hainele în locuri însorite; lumina solară decolorează fibrele.